Poradna Amix Whey Pro Elite 85% 2300 g

Autor: | Vloženo: 19.10.2014 000 08:53 | Témata: Poradna Amix Whey Pro Elite 85% 2300 g

Kdy používat protein?

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, kdy se má pít tento protein, neboť jsem trochu nepochopil dávkování. Mám si jej dát hned poté, co dojím snídani, nebo počkat třeba 2 hodiny, a pak jej vypít? Prosím poraďte...

  • AminoMax.cz

    AminoMax.cz

    20. října 2014

    Dobrý den,

    jedná se v podstatě o whey protein (s menším přídavkem jiných látek, které ale nemají vliv na účinek) a podle toho je i nejvhodnější doba příjmu stejná jako u čistých syrovátkových proteinů, tj. nejlépe v čase do 1 hodiny po tréninku.
    Whey proteiny mají velkou výhodu v tom, že se velmi rychle tráví, štěpí na peptidy a rychle se využijí. To je nutné především v době po tréninku, kdy tělo potřebuje co nejrychlejším způsobem regenerovat a přepnout se z katabolismu vyvolaného tréninkem do anabolické fáze.

    Použití tohoto proteinu tedy nejlépe po tréninku, nejpozději do 1. hodiny od ukončení tréninku (v tomto čase se otevírá tzv. anabolické okno).
    Doporučuje se současně se sacharidy pro zlepšení regenerace a doplnění glykogenu, pokud máte rýsovací dietu, tak samozřejmě bez sacharidů jen samotný protein ve větší dávce 40-50g.

    Na druhou stranu má rychlá využitelnost whey proteinů i nevýhodu v tom, že skokově stoupne hladina aminokyselin v krvi, ale také velmi rychle spadne dolů - z tohoto důvodu nejsou vhodné whey proteiny pozdě večer jako noční proteiny (večer je vhodnější jíst pomaleji stravitelné bílkoviny ve formě masa, vajec, tvarohu atd.). V nouzi se dá i ten whey protein - je to lepší než hladovět a nejíst nic, ale pokud to jen trochu jde, tak samotné whey proteiny nedávat na noc.


    Přeji příjemný den.

    ___
    S pozdravem,
    Pavel Drška,

    obchodní zastoupení a distribuce fy aminoMax,
    Sportovní výživa aminoMax.cz - pro svaly to nejlepší
    http://www.aminomax.cz , mailto: [email protected]

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.