Poradna Extrifit Professional WPC 80% 2000 g

Autor: | Vloženo: 11.01.2014 000 14:50 | Témata: Poradna Extrifit Professional WPC 80% 2000 g

Je možno užívat tento protein i na noc?

Můj tréning začíná ve 17:00 a končí v 18:00. Jako první po tréningové jídlo si dám banán, tj. cca 50g sacharidů (nechci užívat gainery). Protein se má dávkovat cca 1-2 hodiny po cvičení, v mém případě v 20:00. Je možno tento protein užívat takto pozdě? Druhou dávku proteinu mám dopoledně buď na snídani s ovesnými vločkami nebo na svačinu. Děkuji Vám za odpověď.

  • AminoMax.cz

    AminoMax.cz

    12. ledna 2014 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,

    není žádný důvod, proč byste tento protein nemohl vypít v 8 večer nebo v 10 nebo jej vypít a jít ihned spát. Tento protein obsahuje čistou syrovátkovou bílkovinu a je velmi rychle stravitelný. Ideální krátce po tréninku.
    Možná bych osobně trochu pozměnil dávkování a sice menší část si dát krátce po tréninku (třeba 10-20g whey proteinu), klidně i s tím banánem (také nemám rád gainery) a další porci whey proteinu cca hodinu po tréninku, třeba znovu 10-20g. Záleží na tréninku, jestli je silový, vytrvalostní, dynamický...

    Na noc jako noční protein je nejlepší obyčejný tvaroh, klidně i tučný u kterého každý říká, jak se těžko tráví, jak dlouho leží v žaludku a není dobrý, že je to amatérské atd. atd., ale zaručeně funguje. A právě o to jde - pomalu stravitelný kasein z tvarohu leží v žaludku dlouho, štěpí se pomalu, aminokyseliny se do krve uvolňují pomalu a dokáže tak zásobit potřebnými živinami celou noc.

    Když už ne tvaroh na noc, tak alespoň nějakou proteinovou směs s obsahem vaječné nebo mléčné bílkoviny s kaseinem. Hodně lidí ze "staré" školy by se mnou souhlasilo. Výrobci a prodejci proteinů pochopitelně tvrdí opak.

    Pokud to má být po tréninku a navíc poté jdete spát, tak buďto v 19 hodin dát čistý whey protein a pak kolem 21. hodiny (tj. po 2 hodinách) vzít pomalu stravitelný protein (směs bílkovin) na noc před spaním, případně tvaroh do mléka.
    A pokud krátce po tréninku jdete spát, tak alespoň ten whey protein v 19 hodin - urychlení regenerace po tréninku musí mít přednost. 2 hodiny bych nečekal, jestli posilujete a snažíte se o svalový přírůstek, tak je vhodné využít tzv. anabolického okna v první potréninkové hodině.



    Přeji příjemný den.
    ___
    S pozdravem,
    Pavel Drška,

    obchodní zastoupení a distribuce fy aminoMax,
    Sportovní výživa aminoMax.cz - pro svaly to nejlepší
    http://www.aminomax.cz , mailto: [email protected]

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne
  • 13. ledna 2014 - Oficiální zástupce obchodu AlfaFIT

    Dobrý den,

    u Extrifit WPC 80% můžete užít dávku před spaním, dokonce se doporučuje poslední dávku z 2 - 6 denních takto užít. Výrobek má výborné lehce stravitelné složení, které navíc podporují trávicí enzymy bromelain a papain, takže protein neleží v žaludku. Další podrobnosti viz: http://eshop.alfafit.cz...

    Tým společnosti AlfaFit s.r.o.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • AminoMax.cz

      13. ledna 2014 - AminoMax.cz

      Dobrý den,

      a to je právě ta nevýhoda - protein neleží dlouho v žaludku, rychle se využije a po 2-3 hodinách nastává noční katabolizace. Proto je na noc ideální pokud možno, co nejpomaleji stravitelný protein nebo jejich směs, ideálně kaseináty (tvaroh), kasein, vaječné bílky nebo směs takovýchto proteinů.


      Přeji příjemný den.

      ___
      S pozdravem,
      Pavel Drška,

      obchodní zastoupení a distribuce fy aminoMax,
      Sportovní výživa aminoMax.cz - pro svaly to nejlepší
      http://www.aminomax.cz , mailto: [email protected]


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.