Poradna Proteiny


Autor: Nino Cliche | Vloženo: 28.01.2021 000 06:53 | Témata: Poradna Proteiny

Nino Cliche

Problém s příbíráním

Zdravím chtěl bych poprosit o radu.. Nějaký čas se už snažím nabrat na váze ale bohužel s normální stravou mi to nějak drhne tak se chci zeptat jestli mi v tom nemohou pomocí nějaké doplňky (Protein/Gainer) zajímalo by mě který z těchto druhů je nejlepší (Syrovátkový proteinový koncentrát, izolát, hydrolyzát, kasein nebo vícesložka) a po případě dobu kdy je protein nejlepší užívat (ráno jako snídani, jestli před nebo po cvičení, během dne jako svačinu mezi jídly nebo na noc před spaním) Na internetu je tolik rad a návodů že se v tom už ztrácím. Jen by jsem měl ještě doplnit že pracuji ve skladu (krátký / dlouhý týden a poměrně dost se nachodim cca 25-30 km denně, počítal jsem si i pro jistotu BMR - Vaše BMR = 1604 kcal (6715kJ))... Předem děkuji za odpověď a přeji hezký zbytek dne

  • 28. ledna 2021 - Oficiální zástupce obchodu F-sport

    Dobrý den,

    ono to záleží na věku a formě (když tak mi napište na [email protected]) a já Vám poradím přesněji. Zatím předpokládám, že jste mladší a chcete přibrat hodně.

    Konkrétně bych doporučil před trénink Assassins Pump pro maximální napumpování a sílu v tréninku:
    https://www.f-sport.cz...

    A po tréninku a každý den dopoledne Gainer:
    https://www.f-sport.cz...

    K tomu případně creatin:
    https://www.f-sport.cz...



    Jak se dělají velké svaly je podrobně popsáno zde:
    https://www.f-sport.cz...





    NOčko se používá, protože tvrdší trénink s většími váhami a zejména důkladné propumpování svalů je spouštěč reakcí v organismu vedoucích k růstu svalové hmoty. Trénink má s NOčkem mnohem lepší výsledky. Navíc NOčko i stimuluje a nabudí, takže se cvičí i s větší chuti.



    Gainer obsahuje hlavní látky, které jsou zapotřebí po silovém tréninku. Po silovém tréninku nastává okamžik, kdy svaly potřebuji rychle doplnit sacharidy a další živiny. Kombinace Nočko před a Gainer po tréninku je nejúčinnější kombinace okolo tréninku. Gainer se dá použít i dopoledne mezi jídly pro podporu růstu a regenerace. Maximum v objemu jsou 3 dávky za den.

    Pokud si chcete přečíst podrobně, jak si složit nejlépe doplňky výživy pro nárůst svalové hmoty, i s vysvětlením CO brát, JAK brát a PROČ to tak brát naleznete zde: https://www.f-sport.cz...




    přeji pěkný den

    za celý F-sport.cz Team

    Martin Kopřiva

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • 28. ledna 2021 - Oficiální zástupce obchodu NUTREND

    Dobrý den, kaloricky dostatečná a vyvážená strava je základ. Sportovní aktivitou související se zvýšeným pohybem nad běžný denní režim můžete do určité míry aktivovat svalovou hmotu svého těla, nebo konkrétní svalové partie. Musím ale také uvést, že svalový růst vyžaduje určitý režim spíše posilovacího tréninku či intervalový trénink s břemenem, který vyčerpá okamžité zásoby fosfátových zdrojů a současně poskytne tělu vhodné podmínky pro obnovení těchto zdrojů energie v průběhu pauzy mezi sériemi. Jako ideální suplement pro zisk svalové síly a nepřímou pomoc při svalovém růstu možno doporučit produkt s obsahem kreatinu.
    Dotazovaný produkt typu gainer/sachariďák jako např. COMPRESS B.I.G. pomůže vašemu tělu doplnit sacharidy po sportovní aktivitě a současně dodá tělu necelých 20 gramů bílkoviny. Tento produkt vám také může poskytnout určitou alternativu energetického zdroje před sportovní aktivitou, abyste například nezačínal sportovní aktivitu v hypoglykemii. Užití podobných produktů, označovaných souhrnně jako "gainery" naopak není vhodné mimo sportovní aktivitu, protože tělu poskytnou velké množství snadno rozložitelných sacharidů a po konzumaci těchto produktů se významně zvyšuje glykémie. Stavy zvýšené glykemie jsou naopak v období sportovní aktivity žádoucí, protože zvýšená hladina glukózy v těle je využita pro svalovou práci a případně obnovu glykogenu.
    Pokud vám ve stravě chybí bílkovina, můžete pro dosažení zmíněných cílů použít i některý z produktů s koncentrovanou bílkovinou např. 100% WHEY PROTEIN, které se však používají vždy s odstupem od sportovní aktivity. S pozdravem Mgr. Janka Pálešová, výživová poradkyně.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.