Poradna Reflex Nutrition Instant Whey DUO 2000 g

Autor: | Vloženo: 19.01.2014 000 17:13 | Témata: Poradna Reflex Nutrition Instant Whey DUO 2000 g

Rozpustnost

Ahoj, je to můj první protein, zatám sem pil jenom gainer a oproti němu je chuť mnohem horší, jsou tam cítit částečky a opravdu hodně pění. Je to u proteinu normální?

  • AminoMax.cz

    AminoMax.cz

    19. ledna 2014

    Ahoj,

    ta pěnivost je nromální, všechny proteiny pění, čím více bílkovin, tím větší pěnivost. Pěnu lze potlačit speciálními aditivy, ale většinou to lepší výrobci nepřidávají. Někomu ta pěna zase vyhovuje. Pokud nechceš pěnu, tak protein nerozmíchávej v šejkru, ale běžně lžičkou ve sklenici - to je přeci jasné nedostane se do tekutiny tolik vzdruchu a nebude to vůbec pěnit.

    Chuť může být horší i lepší, záleží na srovnání s čím. Některé gainery jsou hodně sladké, stejně tak některé proteiny, nebo i naopak neutrální gainer a výborný třeba vanilkový protein nebo až moc sladký jak cecek :) Každému chutná něco jiného.

    Částečky jsou nerozpuštěné složky, typoval bych proteinový podíl. Pravděpodobně není protein tzv. cold-instant je nutné hodně protřepávat v šejkru nebo lépe dát do sklenice na dno trochu vody, nasypat dávku proteinu a malou lžičkou rozmíchat na hustou kaši. Teprve pak přidat zbytek vody a promíchat. Zabere to asi 20-30 sekund, protein se výborně rozpustí, pěna žádná, žádné hrudky a nemusíš složitě umývat sítko v šejkru.
    Pokud budou i tak zůstávat v nápoji kousky něčeho nerozpuštěného a na obalu to není uvedeno (my to třeba u některých výrobků píšeme jako sediment na dně), tak buďto je prošlá trvanlivost nebo se stala chyba ve výrobě, případně to někdo (prodejce, distributor) špatně skladoval a výrobek byl třeba v létě ve výloze na sluníčku (nejčastější chyba prodejců) a to je na salmonelu jak vyšité.


    Přeji příjemný den.

    ___
    S pozdravem,
    Pavel Drška,

    obchodní zastoupení a distribuce fy aminoMax,
    Sportovní výživa aminoMax.cz - pro svaly to nejlepší
    http://www.aminomax.cz , mailto: [email protected]

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.