Poradna Scitec 100% Whey Protein Professional 2350 g

Autor: | Vloženo: 03.11.2014 000 21:25 | Témata: Poradna Scitec 100% Whey Protein Professional 2350 g

Od kolika let je vhodné používat protein?

A jestli je vhodné proteiny užívat když chci zbuhnou tukovou hmotu

  • FIT-PRO CZECH

    FIT-PRO CZECH

    3. listopadu 2014

    Dobrý den,

    pokud jste se rozhodl zhubnout tuky nahrazením hlavního jídla, či svačiny tímto proteinem. Nejedná se o zcela šťastné rozhodnutí.
    Tento protein je vyráběn ze syrovátkového koncentrátu a 1/8 dávky jsou sacharidy. Pokud se rozhodujete že chcete protein jako náhradu stravy pro zbavení se tuků je vhodný kvalitní hydrolyzát, avšak hydrolyzovaný kvalitní protein, nikoli kolagen! Například tento: http://www.fit-pro.cz...

    Samozřejmě prvním krokem by měla být úprava jídelníčku a až následně zařazení doplňků. Pokud jste již tak provedl, měl byste po takovýchto doplňcích sáhnout kolem 15 roku a výš.

    Snad jsme Vám poradili.
    Tým FIT-PRO CZECH

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • AminoMax.cz

    AminoMax.cz

    4. listopadu 2014

    Dobrý den,

    tak bohužel musím s kolegou nesouhlasit. Pokud nahradíte jedno denní jídlo (a nejlépe to poslední večerní) jakoukolvi potravinou s nižším energetickým obsahem, tak tělu dodáte méně energie. Logicky tímto způsobem budete hubnout. Dále už pak záleží na množství pohybu (energetickém výdeji) a množství stravy během dne (energetický příjem).

    Na tomto principu jsou založeny veškeré diety.
    Takže ano, příjmem proteinového nápoje místo jídla budete hubnout.

    Druhou věcí s kterou nesouhlasím jsou hydrolyzáty - ty jsou právě již natrávené a tak organismu šetří energii, kteou by jinak vynaložil na rozštěpení kompletní bílkoviny. Je proto vhodnější jíst kompletní kvalitní bílkoviny - stačí i dietnější maso, nízkotučný sýr atd. bez příloh (přílohou je "jen" zelenina nebo luštěniny).
    Pokud to chcete řešit proteinovými nápoji, tak nejvhodnější jsou proteinové nápoje s obsahem mléčných nebo vaječných proteinů, lze samozřejmě použít i různorodé směsi s obsahem sójové bílkoviny, whey prtoeinu, kaseinu apod.

    Hydrolyzát je vhodný jen a pouze po tréninku - velmi rychle dodá potřebné aminokyseliny (ještě rychleji to dokáží volné aminokyseliny BCAA, glutamin, taurin atd.), jenže tím se také obchází trávení a pokud hydrolyzát použijete během dne, tak je to spíše škoda vynaložených financí.

    Protein můžete užívat třeba od 5 let (v přiměřeném množství). Co myslíte, že je taková dětská výživa? Koncentrát mléčné bílkoviny upravený na vhodný poměr jednoduchými cukry = v podstatě gainer.
    Pokud se to nepřehání s příjmem bílkovin u děti a dospívající mládeže (tj. zbytečně se nezatěžují ledviny), tak lze proteinové nápoje podávat bez jakýchkoliv obav i dětem. Rozhodující je množství bílkovin přijatých během dne, u dětí by dlouhodbě nemělo jít přes 2g B na 1 kg hmotnosti. Nárazově nevadí, dlouhodobé vysoké dávky bílkovin (z proteinů i běžného jídla - NEROZLIŠUJE SE) zbytečně zatěžují ledviny, játra a trávicí soustavu.

    Přeji příjemný den.

    ___
    S pozdravem,
    Pavel Drška,

    obchodní zastoupení a distribuce fy aminoMax,
    Sportovní výživa aminoMax.cz - pro svaly to nejlepší
    http://www.aminomax.cz , mailto: [email protected]

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.