Poradna Scitec 100% Whey Protein Professional 2350 g

Autor: | Vloženo: 28.02.2015 000 22:35 | Témata: Poradna Scitec 100% Whey Protein Professional 2350 g

Je mi 49, začala jsem pravidelně cvičit a hubnu...

...špeky mizí, ale obávám se, že svaly také. Na maso moc nejsem, ale vejce a mléčné výrobky mohu. Mám přidat ke stravě nějaké proteinové nápoje?

  • Z.Hrubý

    Z.Hrubý

    1. března 2015

    Dobrý večer.Proteinové nápoje rozhodně přidejte do Vašeho jídelníčku.Přidejte též BCAA aminokyseliny,ať máte čisté svědomí a doopravdovského pomocníka proti rozpadu svalstva!
    S pozdravem ZH.www.hcc.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Petra

      1. března 2015 - Petra

      Když zvolím produkt 100% Whey Protein Professional Scitec Nutrition, jsou tam už BCAA obsaženy, ale ten se má brát až po cvičení, u BCAA píšou brát před. Nechci být kulturista, jen si chci udržet svalstvo, ale pokud budu něco z toho užívat, chci to brát bez rizika předávkování a je velmi těžké se ve všech produktech zorientovat. Jak na to? Děkuji za radu...


    • FULLsport

      2. března 2015 - FULLsport

      Dobrý den,
      nemusíte se vůbec obávat, že by se po užívání bílkovinných doplňků stravy z Vás mohla stát snad kulturistka. Je to dáno genetickými dispozicemi a hlavně hormonálními hladinami, velmi odlišnými od těch mužských. Co se týče předávkování, opět není důvod mít obavy. U obou Vámi zmíněných doplňků stravy se jedná o doplnění aminokyselin (bílkovin) do Vaše jídelníčku právě s ohledem na skutečnost, že aktivně sportujete. Aminokyseliny jsou totiž velmi důležité nejenom pro správnou "funkci" svalových buněk. Tzn. pokud budete dodržovat správné množství denního příjmu bílkovin vhodně rozloženého do celého dne bude to jen ku prospěchu. Pokud bych Vám mohl jen stručně naznačit, budete-li se držet množství 1-1,5g bílkovin denně/ na 1 kg hmotnosti v redukci a při sportovních aktivitách, mělo by to být dostatečné. Spočítejte si tedy kolik přijmete bílkovin v běžném dni z klasické stravy a a k tomu pak doplňte případně protein a BCAA.

      Co se týče dávkování, tak pro protein je, k vůli jeho velmi dobré vstřebatelnosti a využitelnosti, ideální doba po tréninku. U Scitecu Prof by to mohla být doba 30-45 min. pro tréninku - cca jedna odměrka 30g. BCAA, tři esenciální aminokyseliny, které si není tělo schopno samo vyrobit, je ideální zařazovat například ráno na lačno před ranním tréninkem, nebo i před každým jiným tréninkem, právě z důvodu ochrany svalové hmoty před katabolismem, během něho, ale i ihned po něm. Názory na to v jakém množství je podávat se budou lišit. Já bych Vám doporučil něco mezi 5-10g čistých bcaa v závislosti na intenzitě tréninku, rozdělené tak jak jsem psal výše a tak jak Vám bude vyhovovat. Protein tyto aminokyseliny sice obsahuje, ale v jedné dávce jich nebude dostatečné množství a protein nebudete užívat bezprostředně po tréninku, což je u BCAA vhodné.

      S pozdravem
      Lukáš
      Fullsport


    • F-sport

      2. března 2015 - Oficiální zástupce obchodu F-sport

      BCAA ve volné formě (samostatně a každá aminokyselina zvlášť) funguji úplně jinak než, když je součástí bílkoviny (složitého a spojeného řetězce) náhodou i nějaká z těchto aminokyselin. protein tedy obsahuje ty aminokyseliny, které jsou v BCAA, ale svázané a tedy je to něco jiného. Shrnuto ten protein neobsahuje BCAA. Oboji se proto používá jinak. Existuji i další aminokyseliny, které samostatně působí jinak, než, když jsou jen součásti komplikvaného řetězce.


  • 2. března 2015 - Oficiální zástupce obchodu F-sport

    Dobrý den,

    Protein je pro změnu formy určitě dobrá volba.

    Mé doporučení, jak si složit nejlépe doplňky výživy pro hubnutí, i s vysvětlením CO brát, JAK brát a PROČ to tak brát je zde:
    http://www.f-sport.cz...
    Doporučeni je seřazeno od nejdůležitějšího (nahoře) až po to nejméně důležité (dole). Nakupuje se tedy shora dolu, kam až Vám stačí rozpočet.

    Jak se DOOPRAVDY hubne je popsáno zde:
    http://www.f-sport.cz...

    Pro doladění dalších detailů, odstranění skrytých chyb a případné dotazy je nejlepší využit diskuse, kde Vám poradím já nebo některý zkušený moderátor: http://www.f-sport.cz/bb/index.php
    Při dlouhodobější spolupráci se vždy odhalí i veškeré drobné chyby, které Vám podrážejí nohy.
    A diskuse se nebojte - je anonymní :-)


    přeji pěkný den
    za www.f-sport.cz
    Martin

    Ps. Další dotazy dávejte prosím do diskuse- zde už to dále nečtu: http://www.f-sport.cz/bb/index.php

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • 2. března 2015 - Oficiální zástupce obchodu AlfaFIT

    Dobrý den,
    pokud jste v redukčním režimu a pravidelně cvičíte, určitě doporučujeme zařadit jako doplněk stravy proteinové nápoje. Tipy a rozdělení naleznete zde: http://eshop.alfafit.cz...

    Tým společnosti AlfaFit s.r.o.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.