Poradna Proteiny


Autor: | Vloženo: 01.02.2012 000 15:33 | Témata: Poradna Proteiny

Hubnu správně tímto jídelníčkem a pohybem?

Zdravím. V PO (30.1) jsem se rozhodl zhubnout. Roztřídil jsem si jídelníček na zhruba 1650kcal denně. Vymezil jsem veškeré sladkosti, jenom někdy si dám lžičku medu. Můj pohyb je PO- intervalový trénink (IT) Široké kliky, vězeňské dřepy, most, výpady dopředu, tlaky na ramena, výpony, bicepsový zdvih a vzpor (2x20sec). Všechno dělám při dvou sériích a deseti opakování, jenom široké kliky a celkově kliky moc nedávám, tak proto dělám jenom 2x8. ÚT- normálně posiluji (prsa, ramena, triceps), používám těžší závaží, protože jsem někde četl, že je blbost cvičit více opakování a menší závaží (baví mně to i tak). STŘ- To samé co v pondělí. ČTV- záda, biceps, stehna. PÁ- to samé co v PO a STŘ. Hraju závodně fotbal, ale když je trénink fotbalu, tak IT vynechám. O víkendu asi budu v ranních hodinách dělat IT, nebo jezdit na kole, prostě různou aktivitu. Jenom potřebuji vědět, jestli to dělám správně. Hodně jsem si toho celkem přečetl, ale nemusel jsem to úplně pochopit. Jinak měřím 180cm vážím 89kg (dneska rovných 87 (měrím si to) ) a je mi 15 LET. Jsem spíše typ člověka endomorf, asi :) Můj cíl je dostat se aspoň na 80kg, také mně trápí tuková prsa, kde vypadám strašně.

  • 1. února 2012 - Oficiální zástupce obchodu Samoléčení.cz

    Dobrý den,

    pohybová zátěž je zřejmě přiměřená, kombinace cvičení zatěžuje relativně rovnoměrně všechny svalové skupiny, taktéž je tam zřejmě dostatek aerobní zátěže. V 15 letech není v drtivé většině případů u kluků ještě ukončen tělesný vývoj, proto nějaké drastické omezování stravy není vhodné. Při výšce 180 cm a endomorfním tělesném typu však není hmotnost 89 kg nijak alarmující. Při Vaší stávající zátěži je vhodné omezit "nezdravé" potraviny (tuky, prázdné cukry), v ostatních však není potřebné se nějak výrazně omezovat. Důležité je zachovat dostatečný přívod bílkovin, vitaminů a minerálů. Pro lepší využití existujících tukových zásob při sportu je možné použít karnitin (http://www.samoleceni.cz...), který zlepšuje spalování tuků. Nemusíte však mít žádné obavy, sport a stoupající mužské hormony ještě udělají na Vašem těle velký kus práce....

    S pozdravem,

    lékárna Samoléčení.cz
    http://www.samoleceni.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Martin

      1. února 2012 - Martin

      Děkuji moc za odpověd. Mi taky nepřipadá, že jsem tlustý, spíše sádelnatější, také hraji fotbal a nějaké to kilo shodit podle mně není k zahození.... A k tomu karnitinu, je to vhodné pro mně ? Jelikož moc nevěřím gainerům a takovým těm práškům co použivají kulturisti. Prostě aby si tělo nezvyklo na ten karnitin, jestli rozumíte. A to tělo by už jinak nespaloval tuk, jen s tím karnitinem.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.