Plnohodnotná náhrada čerstvých vajec. Bez obsahu přídatných látek, aromat, barviv, příchutí, konzervantů a GMO.
Sušená vejce jsou jako skutečná jen dehydratovaná. Vejce obsahují velké nožství prospěšných látek pro organismus jako jsou minerální látky, vitamíny a zejména bílkoviny. Ideální zdroj bílkovin pro sportovce.
Výhodou sušených vejec je jejich nenáročnost na skladování.
Složení: 100% sušené vejce. Prášek ze slepičích vajec (bílek a žloutek).
Zpracování: Sušená (dehydratovaná potravina je zbavená vody).
Konzervace: Pasterizovaná vejce (pasterizace je proces zničení mikroorganizmů pomocí vyšší teploty).
Pasterizace: Tekutá vaječná melanž se pasterizuje při teplotě 64-66°C po dobu příbližně 3-4 minut.
Použití: Jak do vekých gastro provozů, tak do kuchyně v domácnosti. Pro zpracování do pekárenských výrobků, cukrovinek, těstovin, majonéz, koláčů, obalování, omelety, polévek, těstovin, slouží jako plnohodnotná náhrada za čerstvá vejce.
Návod k přípravě: rozpusťe 250 g prášku ve 750 ml vody o teplotě 20°C. 250 g sušených vajec a 750 ml vody je 1 kg tekutých vajec, tj. cca 20 čerstvích vajec střední velikosti.
Nutriční hodnoty na 100g:
energie: 568 kcal/2352 kJ
bílkoviny: 47,5 g
sacharidy: 6 g
tuky: 39 g - z toho nasycené mastné kyseliny 13,1 g
vláknina: 0g
sůl: 1,25 g
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.